PRESSMEDDELANDE

Till alla intresserade:


Söndagen den 22 juni , bildades Kaosföreningen scenpoesi, en ny poesiförening som ska arbeta med och främja poesi i Norrköping och övriga Fjärde storstadsregionen.
 
En verksamhetsplan antogs som innebär att Kaosföreningen scenpoesi kommer att arrangera återkommande poetryslam-tävlingar i regionen, inklusive uttagningen av ett lag till Svenska mästerskapen i poetryslam 2009, arrangera poetryslam-festivalen Ordkrig 08 den 18-20 september i Norrköping, samt arrangera SM i poetryslam den 20-23 maj 2009. Detta innebär att föreningen blir arrangör för de två största poetryslam-evenemangen i Sverige: SM som är störst och Ordkrig som är tvåa.
 
Poetryslam är en tävling i scenpoesi, där poeter läser sina egna dikter och blir poängsatta av en jury uttagen ur publiken. Tävlingsformen kommer från USA och har funnits i Sverige i drygt tio år. Sedan maj 2005 har poetryslam i Norrköping, inklusive förra årets första upplaga av Ordkrig, arrangerats av poesi- och arrangörsgruppen Dödsstjärnan, som lämnar över budkaveln till Kaosföreningen scenpoesi, men lever vidare som en fristående poesigrup.

Alla som är intresserade är välkomna att delta på de kommande poetryslams som arrangeras i norrköping på biblioteket i salongen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0