Beslut

Lillebroren har varit här en helg och sen åkt hem. Man ska inte skiljas från de man älskar sådär. Det måste finnas en lag mot det, när jag blir kung ska jag stifta en lag mot det.


Pojk-kärlek

"jag rullar en cigaret.
sätter på mig mina hörlurar,
går ut i regnet och blir Allan Edwall.
du och jag.


tänk dig pink floyd the wall fast live.
du och jag på en scen.
poesi som tar alla med storm.
det var en fin tanke och en ingång på en väldigt fin vänskap.
det kan fortfarande bli sant och det vore fint.
jag vill fortfarande alltid krama dig och dricka vin hela nätterna.
och vet du vad bumsen sie att det är längre mellan oss än det varit på länge vi finns alltid för varandra ändå."
Ibland lyser människor som Conrad upp ens dag.
Gå in och läs hela : Conrad Luckett

Inspiration

Ibland tittar man igenom sina gamla bilder och blir inspireradDet kommer alltid ett regn.

Fingertoppskänsla (Ny dikt!)

Jag försöker desperat knåpa ihop något att lämna in till textsamtalet imorgon. Jag har lyckats skriva en dikt. Jag vet inte hur den är. Men jag tänker att jag publicerar den. För då finns den. Då kan jag inte göra något åt det.

 

Fingertoppskänsla

 

Jag är dålig på det här med finkänslighet

 

Mina fingertoppar saknar udd

 

Det är bara ben och kött och blod

 

Lite ärrvävnad på sin höjd

 

Lite ojsan och hoppsan och något som saknar sammahang

 

Mina händer är inte så stora

 

Varje led saknar förankring

 

Jag skopar vatten efter vatten

 

Kan inte hålla stabilt i någonting

 

Jag behöver rötter

 

Mina naglar hänger löst

 

Jag skrapar i

 

Tappar greppet

 

Börjar om

 

Börjar

 

här

 

Jag är inte så bra på det här med fingertoppskänsla

 

Mina händer är fåglar

 

De skriker på människor som passerar

 

Mina fingrar klarar inte av sifferkombinationer

 

Hinner inte med i sammansättningen av atomer

 

Mina händer är fåglar

 

Som byter plats

 

Som försvinner

 

Som flyger iväg

 

Som jag

 

Som vill börja om

 

Ge mig lite ståndpunkter

 

Något att stå på

 

Något stabilt att hålla fast vid

 

Något som ryms i mina händer

 

Något som inte bara vilar på mina axlar

 

Mina leder knakar

 

Men stannar kvar

 

Händerna flaxar iväg

 

Lämnar avtryck

 

Börjar om

 

Börjar här

 

Ge mig lite fingertoppskänsla

 

Lite finkänslighet

 

Lite stabilitet

 

Lite händer att hålla iKvällskreativitet

Nämen oh!


Poesipussel på mitt golv.


Kan det vara...


...ett pågående projekt?

Det lilla teatersammarbetet

Vi hade teatersammarbete förra veckan. Vi skrev en dialog som teatertvåorna fick tre dagar på sig att skapa en scen av. Det var fantastiskt. Vilket ni kanske förstår så var mitt bidrag krigsmonologen som jag publicerade för ett tag sen. Jag var så sjukt nervös för att ge den till teatrarna. Visserligen har jag skrivit dramatik innan (vi minns väl alla 28 kvadrat? Ja.) Men på den senaste tiden har det känts som om att det skulle bli mitt enda bidrag till dramtiken. Jag vet inte varför, men jag tappade mitt självförtroende någonstans för ett tag sen och sen har jag liksom tänkt att dikter, det är det jag kan. Men sammarbetet fick mig att tänka om lite. Dels för att det var så sjukt kul att se hur teatrarna tog tag i texten, vred om den, lyfte den och gjorde något som går att visa upp av den. De fick något som jag skrivit att nå ut till andra och plötsligt mindes jag att det var det som var så magiskt med 28 kvadrat. Men också pågrund av allt beröm jag fick. Jag har en kär vän här på skolan som går teater. Och trots att det var världens läskigaste att låta honom läsa den, för han kan teater, så fick han göra det. Och han kunde peka och säga det här är bra, det här är bra och det är häftigt att du lyckats få med det här. Och sen kom självfötroendet tillbaka. Bara sådär. Plötsligt satt jag och pratade om hur mycket jag vill skriva dramatik och att jag kanske kommer söka till dramatiska institutet trots allt. (Mamma, det är stället där DRAMATIKER utbildas, det är sjukt creddigt och har du gått där är du hamn, tänkte bara förklara). Efter uppspelningen kom andra teatrare fram till mig och berömde, de hade lyckats ta till sig texten och de kunde också peka på specifika saker som gjorde texten bra. Åh lilla ego, vart ska du ta vägen ibland?

Det är synd bara att det inte blir mer än det sammarbetet, för det var så otroligt roligt. Visserligen har vi ett cafè nästa vecka (icke-fridhemmare, ett café är ett tillfälle då en linje på skolan underhåller resten av skolan på något sätt som kan förknippas till den utbildning man går. Är man ambitiös kan man baka kakor också. Bara så i vet.) och vågar jag ska jag kanske fråga dom två som jobbade med mig om de skulle vara intresserade av att spela upp den. Fast som sagt, det är bara om jag vågar.

Utöver min egna lilla egoboost så blev jag brutalt stolt över hela min klass, fan vad bra vi är. Som Anne brukar säga (en av mina lärare) det blir ett bra år det här.
Det är fan det bästa!

Lovin'
/Vilsk

Okej

Okej, spontana aggressionsutbrott borde kanske förklaras. Vi håller på med litteraturteorier just nu och jag fick psykoanalytisk litteraturteori på min lott. Så därför riktas just nu mina agg mot Freud, stackaren.

O.B.S

O.B.S!
Tidigare inlägg var ironiskt.
Jag tycker inte om Freud. Freud är en skitgubbe. Detta kan inte understrykas nog: Freud är en skitgubbe.

Freud!

Hurra! Jag har kommit på svaret! Eller, inte jag, men Freud. I slutändan är det alltid Freud. Vi har länge skämtat om här i klassen att jag inspireras av skuld, skam, ångest och smuts, även flykt är vanligt förekommande. Jag har länge funderat på varför. Och nu har jag svaret, jag lider av en fixering. Tack Freud. Nu slipper jag undra. (Not.)

Sen att jag på senaste tiden bytt fokus från flykt till flyktingar, är något vi får fundera på någon annan dag.

Fixering: inom psykoanalytisk teori: oförmåga att frigöra sig från något, t.ex. ett trauma, som hör till ett tidigare skede i livet, ofta barndomen.


Dialog

Här har det visst varit rätt segt på senaste tiden. Jag ber så mycket om ursäkt. Jag har farit till huvustaden och sett Placebo och grejor, men det berättar jag mer om sen. Viktigt nu är att jag återigen lyckats skapa något. Denna gång är det en dialog. Imorgon ska vi börja ett samarbete med teatertvåorna, de ska spela upp en scen för två personer som vi skrivit och det hela ska redovisas på fredag. Det är lite läskigt fast med kul. Här kommer iallafall mitt biddrag.

Monolog

Två barn sitter under ett bord, de är i 8 årsåldern, de har byggt något som kan liknas vid en koja och de sitter inbäddade bland kuddar och filtar.


Peter: Kan du berätta om kriget en gång till?


Katja: Kriget kom. Som ett stort täcke la det sig över oss. Alla skrek.


Peter: Vaddå? Hur skrek alla?


Katja: Alla skrek som hundar. Det var massor av soldater och de hade gevär och knivar och handgranater, de hade bomber som kunde spränga hus! Och alla kvinnorna grät.


Peter: (beundrande) Handgranater alltså… varför grät kvinnorna?


Katja: För att soldaterna skar upp dem knivar, (pekar på sitt underliv) ända nerifrån dit till (pekar på munnen) ända upp hit. Ritsch! Bara. Och så dödade de alla deras barn. (härmar en panikslagen kvinna) ”Nej! Skrek de, nej! Inte mitt barn! Mitt barn!”


Peter: (Härmar Katja) ”Mitt barn! Mitt barn” Vad gjorde de mer?


Katja: Jag minns inte riktigt, du vet det var krig väldigt länge så det var många hemskheter som hann hända. Jag såg många dö.


Peter: Du skojar! Vaddå? Har du sett en död människa påriktigt? Det tror jag inte på.


Katja: Gjorde jag visst. Jag såg jättemånga döda människor! De låg i högar längs gatorna. Och vet du vad? Vissa levde fortfarande! Och de kved såhär ” ooo aaa hjälp mig, hjälp mig…pomoc’, skrek de POMOC’!”


Peter: Vad betyder det? Berätta vad det betyder Katja.


Katja: Det betyder hjälp. Hjälp kved de, för de låg underst i likhögarna.


Peter: Det är så häftigt att du kan bosniska. Det kan inte jag. Jag menar du kan både bosniska och svenska. Var det inte svårt att lära sig det, bosniska alltså? Jag menar det är ju ett helt annat språk än svenska.


Katja: Ja, det var det kanske. Fast jag kunde bosniska innan jag kunde svenska.


Peter: Vaddå? Varför lärde du dig bosniska först? Det var väl dumt? När du ändå skulle komma hit.


Katja: Det visste jag inte när jag föddes pucko. När jag föddes var det inte krig och alla tanter och farbröder var glada och köpte bröd hela dagarna för det är sånt tanter gör. Sen kom kriget och alla blev ledsna och sen kom jag hit och nu kan jag svenska.


Peter: Berätta lite mer om kriget, berätta om serberna.


Katja: Min pappa tyckte inte om dem och sen försvann han. Nu vill jag inte prata mer om det.


Peter: Men! Du kan inte bara sluta sådär mitt i, när det är som mest spännande. Varför försvann han?


Katja: För att han inte tyckte om serberna sa jag ju!


Peter: Är din pappa död?


Katja: De torterade honom säger mamma så jag tror det.


Peter: Konstigt, vad gör man när man torterar?


Katja: Man drar ut naglarna på folk och så. För att dom ska säga saker som dom inte vill säga. Ibland bränner man dom med cigaretter också.


Peter: Min pappa är inte död. Fast han är full ibland. Då pratar han massor och skriker och då säger mamma ”nej, tyst, inte så att grannarna hör!” Är det samma sak tror du?


Katja: Kanske.  På ett sätt. Han säger i alla fall saker som han inte vill säga. Som förra helgen när han sa alla de där sakerna om din mamma och dagen efter mådde han jättedåligt. Det gör man visst av tortyr med. Så det är nog samma sak.


Peter: Så man kan säga att våra pappor blivit torterade?


Katja: Det kan man nog.


Peter: Berätta om natten när ni flydde.


Katja: Jag vill inte prata mer om det säger jag. Kan vi inte prata om något annat istället? Som förra helgen när din pappa var full. Han är konstig.


Peter: Är han inte alls det! Han bäst, fast ibland luktar han äckligt och är full. Mamma säger att så är det bara, det är inte så mycket att lägga vikt vid.


Katja: (härmar peter) ”lägga vikt…? Vad betyder det?


Peter: Jag vet inte riktigt, men jag tror att det betyder att det inte är så viktigt. Fast om nu menar det borde man faktiskt säga det.


Katja: Precis.


Betänksam tystnad uppstår


Peter: Såg du några döda som rörde sig då? Där i högarna? Var det några som rörde sig?


Katja: Var det väl.


Peter: Åh vad äckligt, berätta!


Katja: En gång var det en pojke som hade blivit skjuten säkert hundra gånger i magen och hans tarmar låg liksom och flöt på gatan och han skrek massor och det var samma dag som vi flydde och jag råkade snubbla på honom när jag sprang.


Peter: Fick du hans blod på dig?


Katja: Massor.


Peter: Du…jag tycker inte det här är roligt längre. Jag får ont i magen nu. Ska vi leka något annat istället?


Katja: Jag har haft ont i magen hela tiden. Ska vi gömma din pappas nycklar istället? Han sover ändå bara hela tiden och så luktar han illa.


Peter: Kan vi väl. Men du får inte säga så om min pappa. Aldrig mer, okej?


Katja: Okej.


Monolog

Skrivardagen har resulterat i 4 olika monologer. Jag är nöjd med en av dem. Uppgiften för den här veckan var att skriva en monolog till ett poträtt. Personen på bilden skulle prata med någon som antingen inte svarar eller inte befinner sig i rummet. Jag valde en bild av en kvinna som sitter vid köksbord och ser allmänt whitetrash sliten ut. Det här var en svår uppgift, jag har inte gjort något annat än att försöka skriva idag. Men tillslut kom det. Och självklart delar jag med mig till er. Som vanligt, ett utkast. Och nej, den handlar inte om mig. Eller som bullen skulle säga "självklart är det inte tjejen i filmen som har skrivit brevet." Mycket nöje!Maggan:

 

Du lämnade mig som om ingenting hade hänt. Som om ingenting spelat någon roll. Du lämnade mig vid köksbordet och här sitter jag än idag. Min hud har vuxit fast i stolarnas furu, mina ögon har lärt sig tapetens struktur utantill. Mitt hår är längre nu, gråare.


Paus

 

Jag äter socker för att överleva...


Paus

 

Jag vill att du ska komma tillbaka. Inte för att älska mig, jag har blivit älskad nog. Utan för att se mig. Jag vill att du ska se alla mina urdruckna vinflaskor, alla mina fimpar, alla dukar med brännmärken, alla flottiga bestick. Tvn står på och någonstans i ett annat land pratar människor om riktiga problem. Jag har aldrig haft några problem. Du var mitt enda och största svek och sen dess har jag aldrig kunnat hantera något annat, resten har bara flutit mig förbi.


Vrider på ringarna på högerhanden.

 

Jag klär mig varje morgon, det gör jag. Jag lånar mina döttras kläder som för att förhindra tiden från att gå. Jag frysa fast, precis som du fastnat i mig. För ja, jag drömmer om dig fortfarande. Jag känner varenda valk i dina händer, jag kan mönstret i ditt iris. Hur skulle jag kunna glömma dig? Människan väljer inte vad hon vill förtränga. Jag vill att du ska komma tillbaka. Inte för att älska mig.  Utan för att jag vill visa dig vad du lämnat. Vad du skapat. Du har skapat ett monster. Du har skapat en krökt rygg och tusen ensamma dagar. Ensamheten är nog det jävligaste. Jag har arbetat sönder min själ. Varje vaken stund har jag arbetat, bara för att göra dig mindre verklig. Bara för att laga alla sprickor i fasaden. Pengarna du aldrig skickade, tystnaden, skammen och återigen, ensamheten. Jag tror det var pengarna som sårade mig mest. Skuld och skam och ensamhet är något som en människa lär sig hantera. Men att vara utan pengar, att tvingas skrapa fickorna efter småmynt för en liter mjölk. Att behöva lämna tillbaka varor i kassan, att aldrig kunna unna sig någonting. Det lär sig en människa aldrig leva med.


Skakar uppgivet på huvudet och ler bittert.

 

Du bara gick din väg. Du lämnade mig vid köksbordet och du lämnade två barn i deras kammare. Vad gav du dem? De minns knappt hur du ser ut, jag minns men inte de. Jag vill helst glömma dig, än hellre vill jag resa mig ur förfallet och börja om pånytt. Men du har kedjat fast mig här. I en lägenhet som samlar alldeles för mycket damm och som aldrig går att få ren. Jag lånar mina döttras kläder, jag vill att tiden ska upphöra.


Ser ner i kaffekoppen som står framför henne. Tittar sedan upp bestämt.

 

Jag lever på kaffe, för att hålla mig vaken om nätterna så att jag slipper vakna till ännu en ny dag. Allt det här är ditt fel. Jag vill inte förstå dig, du är för simpel för sånt. Jag vill att du ska lida. Jag vill att du ska se mitt förfall och känna dig ansvarig. Men jag gråter inte längre. Jag har tystnat. Det enda som hörs är Tvn och kaffekokaren. Du gick ur rummet som om ingenting hänt. Du lämnade mig vid köksbordet, där sitter jag än. Jag vill att du ska återvända. Jag vill att du ska dö.  Jag vill att du ska se mig. Se mig.


Paus

 

Jag äter socker för att överleva...


By the way

När jag ändå är igång. Lite vackert:

Bara.

Värme

Idag är det skrivardag. Utanför är det så kallt att man nästan går sönder. Och innanför sitter jag i ett lila pow pow pow lila um och skriver monolog. Jag dricke kaffe och blandar Sage Francis med Laleh. Det känns bra. Det känns som varma popcorn kring hjärtat och jag skriver. Jag skriver, jag skriver.

PORR

Mikaela! (och ni andra) Här kommer lite riktigt redig jäkla matporr! LASANGE!

Oooh yeah baby, come to me you know you love me. Yeah you do. Want some alone time? Yeez yeez...

RSS 2.0