Fan vad fint.

Jonas Edström kan vara den finaste poeten någonsin. Mest för hans engagemang. Mest för hans nördighet. Mest för att skickar ett sånt här mail som svar på frågan: Vem är egentligen rösten som ropar ut vilka tåg som kommer på stationen?
(Hans poesi kickar ass också såklart)

Svar från en riktig tågvärd med koll på ALLT:

 

Det var inte länge sen det fanns en tågdeklarerare, på Linköpings station exempelvis. Det kanske t o m var en stins, som fick titta efter tågen och ropa i en mikrofon att tågen var på väg. När nån var sen fanns det en dataskärm de kunde se det hela på.

 

Med teknologins framsteg sitter nu några på ”Fjärren” här i Norrköping och sköter allt sånt för hela regionen. De har en stor slags skärm där de ser alla tåg som rör sig i vårt område. Det är typ en röd linje för där tåget inte åkt ännu och en blå där de redan kört. De ser exakt vilka som är sena och var tåg kan mötas osv. De har kollen helt enkelt. Därför får de också trycka på en knapp så att de kommer ut i högtalarna & berätta saker. Både i norrköping, linköping, mjölby, kisa.. ja på många ställen.

 

En spännande följd, är att en tågvärd kan vara på ena stället ena sunden och höra en uttråkad mansröst  och sen åka nån annanstans och höra samma röst igen. Lägg då till att när vi ringer till dom (lokisarna för att fråga varför en signal på banan inte visar ’kör’ osv, tågvärd för att fråga vilket spår x2000 mot malmö ska gå från) så svarar samma röster som skriker & gapar i högtalarna.

 

I vimmerby och de där småländska ställena är det lite mer gemytligt. Dr brukar det sitta någon stationerad, en mångsysslare ofta, eller någon på resecentrum, som säger något i högtalaren. Aternativt att det inte ens finns någon högtalare. På de små ställena har de lite mindre koll och då får folk ibland höra lite vardagsskvaller när tanten i västervik glömt stänga av micken och dagens vardagsskvaller om inköp och släktträffar går rakt ut i högtalarna på stationen.

 

Det var allt om det.

 

Vänliga hälsningar

Jonas + researcher

 

Inatt kan jag sova gott.



Kommentarer
Postat av: Lina

hihi ja han är ju för söt, den där Jonas!

Hörde förrsten via skvallervägen att du ännu inte pensionerat din Jonas Gardell-dikt, men att du nu är med i SM-laget i år! Både grattis o inte grattis kanske?;)

Hur som haver, tack för kommentaren på min blogg, det var kul att höra från dig. Jag ska förstås lägga upp en länk till dig med, om jag inte redan gjort det. Och ja, jag ville vara en sjöjungfru, hela kitet, när jag var åtta. Det hade inte bara med midjan, den fina rösten och det långa röda håret att göra....;)

kram!

2008-10-20 @ 10:46:19
URL: http://linaarvidsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0